Apple и Samsung са големи конкуренти в мобилната индустрия, но също така поддържат стабилни и пълноценни бизнес отношения. iPhone е един от най-продаваните смартфони в света и устройства, което предлага най-добрите технологии. Samsung често разполагат с най-добрите компоненти и това е причината Apple да купува хардуер от своя конкурент.

Корейският производител е известен с впечатляващото качество на AMOLED дисплеите, но също така създава батерии, камери, NAND памет и др. Партньорството им в този случай не е изненадащо, тъй като е икономически изгодно за двете страни. Първите 5G смартфони на Apple се продават на пазара от седмици, но компанията вече работи над следващите версии на iPhone.

По всичко личи, че Apple отново ще доставят ключови компоненти за бъдещите версии на iPhone от корейския гигант. Според данни на TheElec вече са стартирали разговори за предоставяне на камера модули произведени от Samsung, които ще се използват от някои версии на iPhone 14. Премиерата трябва да е през есента на 2022г.

 

 

Желанието на Apple е да си набавят най-усъвършенствaните перископски камери, които предлагат още по-добри възможности за оптично приближение. Някои производители на Android вече предлагат смартфони с подобни сензори, като Apple ще се присъединят след две години към тази пазарна ниша.

Данните разкриват, че Samsung ще доставят компоненти за обективите, които след това ще бъдат сглобени от LG - друг важен елемент от веригата за доставки на Apple. Новата технология ще предостави много по-добри възможности от настоящите 2х и 2.5х системи за приближение, които предлагат iPhone 12 и iPhone 12 Pro Max.

Няма да е изненадащо, ако подобни подобрения намерят място и в iPhone 13, чиято премиера ще е през 2021г.

 

Oщe oт Digital: iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще имат по-добри UltraWide камери