Аpple могат да изненадат милионите си фенове с интересно дизайнерско решение в iPhone 14. Представителите на серията се очаква да бъдат представени през втората половина на 2022г. Специалистите на компанията се подготвят за премиерата на iPhone 13 след два месеца, но вече работят над иновациите в следващото поколение на смартфоните.

Серията iPhone 14 отново ще включва четири различни модела. Евтините конфигурации ще използват от алуминиеви корпуси и рамки от неръждаема стомана. Премиум версиите ще имат още по-издръжливи покрития, които ще са изградени от титан.

Най-големият хардуерен партньор на Аpple, а именно Foxconn ще участват активно в производството на титаниевия корпус. Преминаването към този метал гарантира по-голяма здравина от неръждаемата стомана, но и позволява използването на по-малко материал.

Това ще направи iPhone 14 Pro по-лек от другите модели от серията, съобщава BGR.

 

 

Титаниевите корпуси в iPhone 14 не е изненадващо решение. Още в началото на годината компанията е регистрирала патент пред USPTO, който дава индикация за подобно решение. Описанието в документите включва метод за придаване на гланцов ефект върху титаниева повърхност.

По този начин Apple искат да направят корпуса по-естетически приятен за потребителите. Предложението на компанията е специален процес на анодизиране на титаниевия корпус на смартфоните.

Компанията не разполага с време да оптимизира технологията за премиерата на iPhone 13, но по всичко личи, че това може да се превърне в една от най-отличителната характеристика на iPhone 14 Pro.

 

Още от Digital: Всички модели iPhone 14 ще имат 120Hz LTPO OLED дисплеи