Аpple няма да променят дизайна дизайна на iPhone 13, но все пак подготвят хардуерни подобрения и оптимизация в корпуса на смартфоните.  Тазгодишните версии на iPhone отново ще са достъпни в четири различни версии, които поддържат още по-високи скорости на 5G мрежи. Популярният блогър Минг-Чи Куо прогнозира, че Apple ще използват различен материал във Face ID модула.

Според неговата информация трансмитера (Tx) няма да бъде изграден от стъкло, а вместо това ще се състои от пластмасов и сплави. iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще преминат към 6P Lens дизайна на Ultra-Wide сензора, спрямо сегашния 5P. Плановете на Apple за следващото поколение на смартфоните включват една драстична промяна.

iPhone 14 ще е оборудван със задна камера, която има Unibody дизайн различен от сегашните модули, съобщава GizChina. Предимството от това решение е, че компонентите няма да са налични като отделни части, които заемат по-голямо пространства, а в един общ сензор с интегрирана структура.

 

 

Много е вероятно смартфоните да използват перископски камери, които вече се превръщат в хит сред устройствата с Android. Преминаването към т.нар. "All-In-One" дизайн на основната камера ще позволи на iPhone 14 да има и по-тънка селфи камера. Минг-Чи Куо прогнозира, че премиум версиите ще предложат 7P телефото сензори.

Камера технологиите ще продължат да бъдат стратегическия акцент в разработката на бъдещите версии на iPhone. В заключение ще добавим, че новия Face ID трансмитер на iPhone ще допринесе за редуцирането на шума и подобряването на зрителния ъгъл.

Стратегията на Apple вече обхваща и iPhone 15, който ще видим през 2013г. и може да е първия iPhone с перископска телефото камера.

 

Още от Digital: iPhone 14 ще използва перископска камера произведена от Samsung