Аpple отново изненадаха с дизайна и характеристиките на новите си смартфони. iPhone 13 серията предлага няколко новости за популярния бранд. За първи път потребителите могат да се възползват от 120Hz дисплеи,  които са произведени с LTPO OLED технология на Samsung.

iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max се продават и във версии с 1TB памет, което също е новост за гамата и е два пъти повече от iPhone 12 Pro. Тук е момента да уточним, че Apple продава премиум версиите на новите си флагмани на цени от $1499 и $1599. Увеличението на вградената памет ще позволи да запазваме повече видео и снимки от камерите на iPhone 13, както и от Cinematic Mode режима.

Компанията също така удвои паметта на най-евтините версии на iPhone до 128GB, спрямо миналогодишните модели. Това не е изненадващо и заради впечатляващите камери, като iPhone 13 Pro Max поддържа 4K видео с 24fps, 10-bit HDR, Dolby Vision HDR, ProRes, което увеличава размера на файловете.

 

 

Следващото поколение на смартфоните ще продължи същият тренд и отново ще удвои паметта до 2 терабайта. Това ще е възможно с QLC NAND технологията, която ще наследи настоящите TLC памет модули в iPhone 13 серията, съобщава GizChina.

Тези компоненти са произведени от Kioxia, които предлагат по-изгодна цена от Samsung. Разработката на iPhone 14 вече е в начална фаза, като Apple обмислят да преминат към QLC NAND памет с капацитет от 2 терабайта в новите смартфони. Компанията разполага с достатъчно време, за да набави необходимите компоненти за иновациите, които ще ни предложи iPhone 14.

Смартфоните ще работят с 4-нанометрови процесори и според някои анализатори ще предложат 48-мегапикселови камери. Apple също така планират да заместят iPhone 14 mini в своето портфолиo с премиум модела iPhone 14 Max.

 

Още от Digital: Apple ще вгради Face ID под дисплeя на iPhone 14