Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
9 резултата за iphone 13
iPhone 13
iPhone 13 ще има Touch ID сензор за пръстов отпечатък вграден в дисплея
iPhone 13 ще има Touch ID сензор за пръстов отпечатък вграден в дисплея
Apple предлагат най-сигурните методи за биометрична верификация в мобилната индустрия. Собствениците на iPhone са свикнали да използват усъвършенствани функции като Touch ID сензорите. Голяма популярност предизвиква и технологията за разпознаване на лицето, на която са базирани новите версии на смартфоните. Един от актуалните проблеми във Face ID верификацията е, че не позволява разпознаването на потребителите, когато носите защитна маска. Предписанията на социална дистанция на здравните органи създават сериозни затруднение при използването на функцията, когато сте на открито. В този случай най-добрият вариант е да използват PIN код, парола или шаблон за отключване на Lockscreen екрана. Не бива да забравяме и факт, че в много публични сгради, oбществени институции, търговски центрове и затворени пространства не е позволено да се движите без да имате защитна маска. Apple от години работят над ново поколение биометрични технологии и могат да привлекат вниманието на потребителите с интересно решение на проблема с FaceID и предпазите маски срещу COVID-19.     Публикация в Twitter разкрива, че още през следващата година можем да видим първия iPhone, който има Touch ID сензор вграден в дисплея. Данните в съобщението гласят, че "MESA", което е кодовото име на Touch ID ще стане "uts" - съкращение от "Under Touchscreen" в следващата версия на смартфоните, информира 9to5mac. Технологичният гигант също така е започнал разговори с доставчиците на компоненти, за да гарантира достатъчен брой сензори за премиерата на iPhone 13. Идеята на компанията е устройството да предложи едновременно Touch ID модул, който е разположен под екрана, както и Face ID сензор за лицево разпознаване. Taка потребителите ще разполагат с максимална свобода на избор. Подобно съчетание ще позволи да се верифицирате безопасно, независимо къде се намирате, включително и когато носите маска, за да се предпазите от коронавируса. Официалната премиера на iPhone 13 ще бъде през есента на 2021г., което ще предостави достатъчно време на Apple да извлекат  най-доброто от технологията.   Още от Digital: Как ще изглежда iPhone 13 и той ли ще е смартфонът с най-висока цена в историята на Apple (Видео)
технологини новини
Технологичните новини, които ни направиха впечатление на 8 октомври (Видео)
Технологичните новини, които ни направиха впечатление на 8 октомври (Видео)
Android е много по-развита платформа спрямо преди няколко години. Тя разполага с нови функции и възможности, като някои от тях са доста полезни, но остават малко познати на потребителите.     1. 8 скрити трика за използване на жестове в Android смартфон Android е много по-развита платформа спрямо преди няколко години. Тя разполага с нови функции и възможности, като някои от тях са доста полезни, но остават малко познати на потребителите. Такива например са т.нар. жестове. Чрез тях може да се управляват някои от функциите на Android, както и да...
iPhone 13
iPhone 13 ще има тъчскрийн вграден в OLED дисплея
iPhone 13 ще има тъчскрийн вграден в OLED дисплея
Apple още не са представили официално iPhone 12, но вече разбираме детайли за следващото поколение на дългоочакваните устройства. Технологичният гигант отново ще заложи на OLED дисплеи, но този път ще има една съществена разлика.  Според данни на GizChina вече са отправени първите поръчки до доставчиците на панелите, които вероятно ще видим в iPhone 13. Причината е, че самия тъчскрийн ще бъде вграден в OLED дисплея. В момента това са два различни компонента от структурата на iPhone.   Сливането на дисплея и тъчскрийна в един слой ще позволи на Apple да редуцират размерите на своите смартфони, но наред с това да редуцира и производствената цена. Остава отворен въпроса дали iPhone 13 няма да се превърне в първия смартфон на компанията, който предлага сензор за пръстов отпечатък, който е вграден в дисплея.  Тази характеристика вече се използва масово от водещите производители на Android и е логично постепенно технологията да провокира интереса и на Apple.     Припомняме ви, че всички 5G предложения от тазгодишната серия на iPhone 12 ще бъдат оборудвани с OLED дисплеи. Въпросните модели са iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. В момента най-големият производител на OLED дисплеи в света е Samsung.  Това означава, че Apple ще трябва да продължат да доставят огромни количества панели от своя конкурент, за да имат достъп до най-добрата технологията. Все пак някои анализатори смятат, че BOE Technology също ще бъдат включени към веригата за доставки, което ще намали зависимостта им от Samsung.  ОLED дисплеите имат сериозни предимства пред класическите LCD екрани, сред които по-тъмни черни цветове, по-наситени цветове и по-добър контраст. Вграждането на тъчскрийна в самите панели е идея, която ще позволи на iPhone 13 да бъде още по-тънък, дори и от настоящите смартфони на Apple. С течение на времето ще разбираме повече за хардуерните подобрения, които ни очакват в следващата премиум серия на популярния бранд.   Още от Digital: Как ще изглежда iPhone 13 и той ли ще е смартфонът с най-висока цена в историята на Apple (Видео)
видео
iPhone 13 може да е с 360-градусов дисплей (Видео)
iPhone 13 може да е с 360-градусов дисплей (Видео)
Реално погледнато, актуалната концепция със сгъваемите дисплеи е интересна, практична, но не и много добре измислена, защото до тук не сме видели смартфон при който да не си личи мястото на сгъвката на дисплея и то да не създава известни неудобства и потенциални проблеми.  
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro ще има четворна камера
iPhone 13 Pro ще има четворна камера
Феновете на Apple очакват с нетърпение премиерата на първия смартфон на компанията с поддръжка на 5G мрежи. Новата серия вероятно ще предложи четири различни устройства с големина на екрана между 5.4" и 6.7" инча. Всички модели ще имат OLED дисплеи и ще се захранват от мощния Apple A14 Bionic процесор. Това е 5-нанометров чип, който ще бъде едно от най-интересните подобрения в iPhone 12, което може да се каже и за интеграцията на LiDAR модули. Възможностите за мобилна фотография ще бъдат основен акцент за Apple и в създаването на следващата генерация на смартфоните.  Това твърди типстър с името Fudge, които разкрива интересни детайли за камерите на  iPhone 13. Премиерата на подобно устройство няма да стане факт преди есента на 2021г. Въпреки това вече разполагаме с информация за някои от подобренията, над които Apple са насочили вниманието си. Ако данните са достоверни, това означава, че iPhone 13 ще бъде смартфона с най-добри камери на Apple досега.      Първото нещо, което трябва да спомене е наличието на четири камери подредени в квадратен модул в горната част на задния корпус. Точно под този компонент е позициониран LiDAR 4.0 сензора, който е базиран на новата версия на уникалната технология. Според непотвърдена още информация основният сензор на iPhone 13 ще има 64-мегапикселова резолюция с широкоъгълен обектив с 1х оптичен зуум и 6х дигитално мащабиране, съобщава MacRumors. Освен него в задната част ще има още един 64МР обектив. Това ще бъде анаморфна камера с опция за видео запис в съотношение (2.1:1). Инженерите на Apple също така искат да добавят и два 40-мегапикселови обектива в задния корпус на iPhone 13. Единият от тях ще предлага 3х-5х зуум, като оптичното приближение е 15-20х. Последният камера модул ще бъде "Ultra-Wide" обектив.  Все още има твърде много време до премиерата на iPhone 13 и е възможно да настъпят промени, но по всичко личи, че това може да бъде най-добрия камерафон на Apple.   Oще от Digital: Това ли ще е iPhone 13 (Видео)
IPhone 13
iPhone 13 ще има 120Hz ProMotoion дисплей
iPhone 13 ще има 120Hz ProMotoion дисплей
Разработката на следващия смартфон от висок клас на Apple е започнала още преди премиерата на IPhone 12, която ще стане факт на виртуално събитие на 13 октомври. Световната пандемия предизвика промени в нормалната верига за доставки на хардуер и това кара компанията да стартира работа над iPhone 13 по-рано от очакваното. Информация на популярния анализатор Рос Йънг, който многократно е разкривал достоверни данни за предстоящия продукти на Apple разкрива повече за плановете на Apple. Според него iPhone 13 и iPhone 13 Pro ще имат 120Hz ProMotion дисплеи, което ще представлява сериозен ъпгрейд, спрямо OLED екраните на iPhone 12. Mрежата за доставки на компоненти за дисплеите на смартфоните ще включва LG Display и BOE Technology, като Samsung също ще участват със своята Y-Octa технология. Очаква се и двата модела да бъдат с големина от 6.1 инча. Интеграцията на 120Hz дисплей ще подобри сериозно качеството на съдържанието, което гледате в iPhone 13 и iPhone 13 Pro.     Рос Йънг също така твърди, че смартфоните ще имат променлива честота за опресняване на дисплеите, които ще са базирани на LTPO технология. Тази функция се очакваше да намери място в iPhone 12 моделите, но компанията изглежда се нуждае от повече време, за да предложи смартфон със 120HZ дисплей на потребителите. Друга хардуерна разлика между iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max спрямо тазгодишните им версии ще е свързана с камера сензорите, които ще бъдат по-големи. Oтново ще видим LiDAR сензори, както и по-добри 5G процесори. Apple също така няма да представят iPhone SE 3 през следващата година и ще изместят премиерата на смартфона за 2022г.   Още от Digital: Как ще изглежда iPhone 13 и той ли ще е смартфонът с най-висока цена в историята на Apple (Видео)
iPhone 13
Изтекоха първите детайли за iPhone 13
Изтекоха първите детайли за iPhone 13
Новите смартфони на Apple ще бъдат представени само след броени дни и се очаква да използват OLED дисплеи. Най-съществените промени в iPhone 12 ще са свързани с другите хардуерни компоненти, като 5-нанометровите процесори и LiDAR сензорите. Това означава, че не ни очакват съществени промени в резолюцията и качеството на екрана. Докато очакваме с нетърпение премиерата на iPhone 12, която ще стане факт на 13 октомври разбираме за следващото поколение на смартфоните. Популярният блогър Ice Universe разкри повече детайли за дизайна, който ще ни предложи iPhone 13. Оказва се, че Apple отново ще си партнират със Samsung е производството на ключови компоненти на устройството. Това важи не само за OLED дисплеите, но също за уникални технологии като камера модулите, които могат да се вграждат в екрана. Samsung инвестират сериозни средства, за да представят смартфон с този дизайн. Въпреки това технологията им няма да намери място в следващия им флагман, Samsung Galaxy S30, който ще видим през първото тримесечие на 2021г.     Най-вероятно първите устройства на компанията с камери вградени в дисплея могат да бъдат Samsung Galaxy Z Fold 3 или Galaxy Note 30, които ще видим през третото тримесечие на 2021г. Невъзможността на компанията да произведе достатъчно камера сензори за своите устройства е гаранция, че iPhone 13 вероятно ще има традиционен OLED екран. Аpple ще спазят трацицията да включват Notch прорез в горната част на смартфоните, където са разположени важни сензори, включително и селфи камератата. Това е важно и за 3D системата за лицево разпознаване, която се използва от Face ID функцията на iPhone. Все пак iPhone 13 ще има Notch прорез с по-малък размер в горната част на дисплея и така ще осигурява малко повече пространство на потребителите, съобщава BGR. Няма да е изненадващо, ако този ефект се постига с редуцирането на TrueDepth сензорите. Тепърва ще научаваме повече детайли за подобренията, които ни очакват в iPhone 13.   Oще от Digital: Как ще изглежда iPhone 13 и той ли ще е смартфонът с най-висока цена в историята на Apple (Видео)
видео
Samsung Galaxy Z 360 или iPhone 13 ще бъде първият смартфон с 360 градуса дисплей (Видео)
Samsung Galaxy Z 360 или iPhone 13 ще бъде първият смартфон с 360 градуса дисплей (Видео)
За разлика от концепцията на iPhone 13 (360), където не беше отредено място на сериозни камери, а такива винаги са обемисти – при Samsung Galaxy Z 360 е помислено и за качествените снимки. По тази причина дисплеят върху гърба е с „Edge“ извивка, която изглежда логична. В нея има достатъчно място дори за сериозни камери, както например тези, които очакваме Samsung да интегрират и при своя бъдещ Samsung Galaxy Note 20 Ultra.  
видео
Как ще изглежда iPhone 13 и той ли ще е смартфонът с най-висока цена в историята на Apple (Видео)
Как ще изглежда iPhone 13 и той ли ще е смартфонът с най-висока цена в историята на Apple (Видео)
Крайно време е Apple да прекратят традицията за почти еднакви смартфони, но все по-често се говори, че изцяло новият смартфон на бранда няма да е iPhone 12, a iPhone 13, който ще се появи по план след повече от година.  
DMCA.com Protection Status