Apple се очаква да предложат поне три сериозни ъпгрейда на камерата в iPhоnе 13 серията, която ще видим през септември. Новите смартфони ще използват обновена система за филтриране, която подобрява цветовете в снимките. Собствениците на устройствата също така ще могат да се възползват от видео версия на Portrait Mode функцията.

Припомняме ви, че iPhone 7 Plus е първият смартфон, който поддържа Portrait Mode. Добрите отзиви на потребителите превърнаха функцията в неизменна част от всяка нова версия на iPhone през последните пет години. Активирането на Portrait Mode позволява да поставите човека, който снимате във фокус и да затъмните фона, или т.нар. "боке ефект".

Новото поколение на iPhone ще предложи сходна функционалност при запис на видео, която се разработва с кодовото име Cinematic Video, съобщавa Bloomberg. Самият ефект ще е възможен с Depth Sensor-а на камерата, като потребителите ще могат да изберат степента на замъгляване след видео записа.

 

 

Любителите на фотографията ще могат да се възползват и от ProRes функцията за запис на видео. Благодарение на нея ще имат възможност да правят клипове с по-голяма резолюция. но също и да имат по-голям контрол над кадрите при монтиране. Apple ще използват формат, който се използва от професионалистите във филмовата индустрия.

Функцията ProRes ще позволи да записвате в HD или 4K резолюция. Компанията доразвива концепцията на ProRAW файловия формат. Добре да знаете, че тази иновация ще е достъпна единствено за премиум версиите на iPhone 13. Разнообразна колекция от цветни филтри ще ви позволи да подобрите начина, по който изглеждат цветовете и яркостта.

Другите новости, които ще видим в смартфоните включват 120Hz LTPO OLED дисплеи, Apple A15 процесори, 1ТВ памет, LiDAR сензори и по-малък Notch. Oчаква се батериите да имт по-голям капацитет и да поддържат технология за бързо зареждане.

 

Още от Digital: Каква ще е цената на iPhone 13, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max