Аpple вече са насочили вниманието си към следващата генерация на смартфоните iPhone. Премиерата се очаква през третото тримесечие, но компанията вече е стартирала разговори с водещите доставчици на компоненти. iPhone 13 ще е оборудван с няколко нови технологии, но не се очаква да въведе съществени промени по отношение на дизайна.

Teхнологичният гигант ще заложи на сходни дизайнерски линии с iPhone 12 и ще се насочи предимно към хардуерни подобрения в новата серия. Това означава, че всички версии на iPhone 13 ще имат същия корпус и плоски краища, както настоящите смартфони. Въпреки това се очаква устройствата да бъдат малко по-дебели от своите предшественици. 

Според данни на MacOtakara финалните версии на iPhone 13 ще увеличат размерите с 0.26 милиметра. Успоредно с това Apple ще намалят големината на Notch прореза в горната част на дисплея. За да постигнат този ефект инженерите на компанията се променили позицията на основния приемник, който ще гарантира по-компактен модул.

 

 

Камера модула на гърба ще е със същата дебелина от 0.26 мм, като базовите версии ще имат по две камери, докато Pro конфигурациите ще са оборудвани с три камери и LiDAR сензори. Apple ще продължат да залагат на същата система за снимане, която включва седем отделни елемента.

Eдно от най-интересните подобрения, кооито ще ни предложи iPhone 13 е интеграцията на 120Hz LTPO OLED дисплей. Tехнологията се отличава с по-ниска консумация на енергия от LTPS екраните и също така поддържа променлича честота за опресняване на кадрите без излишен хардуер.

iPhone 13 ще са базирани на Wi-Fi 6Е и ще предложат по-бърза 5G свързаност и 5nm процесор от второ поколение.

 

Още oт Digital: Смартфоните iPhone 13, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max може да нямат конектори