Аpple се погрижиха да осигурят впечатляващи подобрения в последната си серия смартфони. iPhone 12 се отличават с елегантен дизайн, по-добри камери, LiDАR сензори и 5G процесори. Тези характеристики определено ги превръщат в най-добрите версии на iPhone досега.

Решението на Apple да използват OLED дисплеи и 5G модеми, дори в бюджетните iPhone 12 и iPhone 12 mini също допринася за популярността на серията. 

Компанията не планира толкова сериозни промени в тазгодишното поколение на смартфоните, което означава, че ни очакват по-малко новости в iPhone 13. Следващата по-сериозна актуализация по отношение на дизайна ни очаква през есента на 2022г. Въпреки това Apple все още не са се отказали от една интересна иновация, която все още не намира място в смартфоните iPhone 13

От компанията тестват модули, които да позволят вграждането на сензора за пръстов отпечатък в самия дисплей. Тази функция вече е част от флагманите с Android и е възможно да се превърне в една от най-отличителните характеристики на смартфоните на Apple през 2021г.

 

 

Интегрирането на Touch ID сензора в екрана ще предостави още по-удобен начин за биометрична верификация и отключване на iPhone. Припомняме ви, че компанията започна да преминава към алтернативни технологии с премиерата на iPhone X през 2017г. След това Touch ID модулите продължиха да се използват от лаптопите MacBook и по-евтините версии на iPhone от последните три години.

Всъщност това не е първият път, в който се спекулира с идеята за Touch ID сензор вграден в екрана на iPhone. Популярният блогър Минг-Чи Куо също прогнозира, че това ще стане реалност през 2021г. Според последните данни на Bloomberg тестовете на Apple продължават, като компанията обмисля премахването на порта за зареждане от някои версии на iPhone 13 за сметка на безжично зареждане.

Дългоочакваната премиера на AirTags аксесоарите също ще стане факт през тази година. Toва са умни тракери, които използват Bluetooth, за да откриват изгубени вещи и устройства. Все още не знаем дали тези иновации ще бъдат оптимизирани за най-евтините версии на iPhone 13.

 

Още от Digital: Смартфоните iPhone 13, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max може да нямат конектори