Аpple вече стартираха продажбите на първите си 5G смартфони на пазара. Представителите на серията iPhone 12 предлагат обновен дизайн, редица подобрения и по-мощен хардуер. Премиум смартфоните от гамата имат LiDAR сензори, които са подходящи за приложения с добавена реалност и по-добри камери. Серията включва четири модела, с които компанията се надява да отговори на високите изисквания и индивидуални потребности на всеки потребител.

Популярният анализатор на TF International Securities, Минг-Чи Куо сега отново ни разкрива любопитни детайли за бъдещите планове на Apple. Според него през следващата година ни очаква абсолютно същата стратегия, което означава, че ще бъдат представени четири версии на iPhone 13. Размерите ще останат идентични с настоящото поколение, но Pro моделите ще имат още по-добри камери.

Според данните публикувани от Mинг-Чи Куо ще видим нови UltraWide сензори, които са ъпгрейднати до f/1.8 апертура, 6Р (шест камера компонента) и поддръжка на автофокус. За сравнение iPhone 12 предлага f/2.4 5P камери с фиксиран автофокус, информира MacRumors.

 

 

Едно от най-очакваните подобрения, което ще видим в iPhone 13 са 120Hz ProMotion дисплеите, както и подобрена sub-6GHz 5G свързаност. Информацията разкрива, че iPhone 14, който трябва да дебютира през 2022г. също ще има f/1.8 6P UltraWide камера. Все пак сензорите ще предложат технологии от ново поколение и ще надградят представянето на камерите в iPhone 12.

Най-големият доставчик на "Voice Coil Motors" (VCM) компонентите за UltraWide камерите ще бъдe Largan, които ще извършат над 70% от всички доставки на този хардуер за  iPhone 13. Тази цифра представлява увеличение от 50% при устройствата от iPhone 12 гамата и може да продължи да расте в следващите години.

Минг-Чи Куо прогнозира по-високи продажби на iPhone 13, в сравнение с настоящата генерация. Според него Apple ще се възползват от подобрената верига за доставка, оптимизациите в 5G инфраструктурата, за да стартират масовото производство навреме за традиционна премиера на смартфоните през септември 2021г.

 

Oще от Digital: iPhone 13 ще има Touch ID сензор за пръстов отпечатък вграден в дисплея