Съвсем скоро ни очаква премиерата на новият iPhone 12 и производните му разновидности, като сред тях има шанс да видим освен iPhone 12 Pro и Pro Max, още и първият сгъваем смартфон на Apple - iPhone 12 Flip, който се появява в отговор на Samsung Galaxy Z Flip и Motorola Razr (2019).

Благодарение на различни течове на информация, вече се предполага, че знаем голям част от обновленията, които ще ни покажат Apple при новите си модели. Например, че ще имат 120Hz дисплеи и ще се предлагат с 20W бързо зарядно в комплекта. Показахме ви още как работи LiDAR технологията при тях. Отбелязахме, че LG ще произведат част от OLED дисплеите за iPhone 12 и че смартфонът ще е по-евтин от предшественика си iPhone 11.

 

 

Напоследък обаче в Интернет пространството се прокрадва една интересна теория, която има голям шанс да видим реализирана при смартфоните, които ни очакват през 2021 година. Това е възможността дисплеите им да станат 360-градусови.

Реално погледнато, актуалната концепция със сгъваемите дисплеи е интересна, практична, но не и много добре измислена, защото до тук не сме видели смартфон при който да не си личи мястото на сгъвката на дисплея и то да не създава известни неудобства и потенциални проблеми.

 

 

За сметка на това, вече имаме стотици модели смартфони с извити в краищата дисплеи, които работят отлично. На теория 360-градусовият дисплей не би следвало да създава проблеми, като сгъваемия, защото при него всичко стои статично.

Решението определено е много ефектно и би променило изцяло визията на iPhone, който традиционно всяка година изглежда по почти един и същи начин. 3D визуализацията на проекта iPhone 13 (360), можете да видите във видео, което сме приложили над тази статия.

 

 

След като го изгледате, със сигурност ще харесате дизайнерската идея, но ще си зададете и въпроса „Кому е нужен такъв дисплей и за какво ще се използва?“. Да, крави е, но наистина – нито ще ни дава по-голяма зрителна площ, нито ще можем да използваме двата дисплея едновременно, а дори не искаме и да си помисляме, колко би струвала смяната на такъв дисплей, ако изпуснем телефона и го счупим.

Така че по-вероятно е при iPhone 13 да видим подобна концепция, при която имаме отсечени периферни линии на телефона, които не са пасивни, а играят ролята на продължение на дисплея. Дали и кое от предположенията ни ще бъде вярно, предстои да разберем през следващата година.

 

Още от Digital.bg: Какво знаем в аванс за смартфона Huawei P50 Pro - Цена, иновации, дизайн и технически характеристики (Видео)

 

Музика: Bensound.com