Дългоочакваната премиера на iPhone 12 ще стане факт през септември. Феновете на Apple нямат търпение да видят какви подобрения ни очакват в смартфоните. Припомняме ви, че iPhone 12 серията ще включва първите устройства с 5G технологията на компанията. 

Премиум устройствата ще предложат още LiDAR сензори и още по-добри камери от своите предшественици. Ключов акцент в iPhone 12 ще бъде неговият процесор, който ще е произведен с усъвършенстван 5-нанометров процес на TSMC.

 

 

Аpple A14 BIonic вече попадна в базата данни на някои бенчмарк тестове и обещава сериозни подобрения по отношение на производителността.  Преминаването към 5nm технологията ще гарантира не само по-висока скорост, но също и по-ниска консумация на енергия. 

Интеграцията на Apple A14 Bionic ще превърне iPhone 12 в най-бързия смартфон в света, изпреварвайки тазгодишните флагмани с Android по този ключов показател. ТSMC публикуваха финансовите си резултати за тримесечието и разкриха повече детайли за 5nm процесор.

 

 

Тайванският производител определя Apple A14 Bionic като най-мощния процесор за смартфони в света. Според TSMS можем да очакваме 15% по-бърза скорост на работа и около 30% по-ниска консумация на енергия, в сравнение със 7-нанометровите технологии, които се използват от Qualcomm Snapdragon 865+ и Apple A13 процесорите.

Аpple ще предложат и допълнителни софтуерни оптимизации, с което ще направят смартфоните дори още по-бързи. Тази производителност ще има важно значение и за подобряване на приложенията с AR/VR функционалност, които ще са една от интересните характеристики в iPhone 12. 

Компанията иска да представи първото мобилно устройство с 5-нанометров процесор и вероятно ще го постигне, тъй като повечето от поръчките на TSMC ще се доставят именно до Apple. Aмбициозната им стратегия предвижда транзицията към още по-добрите 3-нанометрови технологии да стане факт преди края на 2022г.

Премиерата на този хардуер ще е свързан с интеграцията на изцяло нови технологии, които ще променят смартфоните. 

 

Още от Dgital: iPhone 12, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max ще се предлагат с 20W бързо зарядно в комплекта