Apple продължават да бъдат център на внимание през последните дни заради конференцията WWDC 2020. По време на събитието разбрахме интересни детайли за множество предстоящи продукти на компанията. Основният акцент бе iOS 14 и широкия набор от функционалности, които ни очакват в софтуера, чиято премиера ще е през есента. 

Всичко това закономерно повдигна въпроса и за iPhone 12. Moделите от серията ще бъдат първите нови устройства на Apple, които ще дебютират с iOS 14. Вече знаем кои смартфони ще получат ъпдейт към iOS 14, а сега научаваме и повече детайли за цената на iPhone 12 на пазара. 

По този начин въпросните около плановете на компанията постепенно започват да отпадат. Публикация на блогъра @omegaleaks разкрива, че двата по-евтини смартфона от гамата също ще са налични във версии с поддръжка на 5G технологията.

Това означава, `че iPhone 12 серията ще включва не четири, както се смяташе досега, цели шест различни устройства, съобщава TechRadar. 

 

 

Въпросните модели са: 

iPhone 12 (4G)
iPhone 12 (5G)
iPhone 12 Max (4G)
iPhone 12 Max (5G)
iPhone 12 Pro (5G)
iPhone 12 Pro Max (5G)

 

Разбира се съществува вероятността някои версии на смартфоните да се продават само на отделни пазари. Със сигурност за потребителите е добре да разберат, че дори бюджетните версии на iPhone 12 ще могат да работят в  5G мрежи. 

Oще по-любопитната част от публикацията на @omegaleaks е свързана с цената, на която ще се продават устройствата на пазара. Според наличните данни базовата версия на iPhone 12, която включва поддръжка на 4G ще е налична за $549. 

В същото време iPhone 12 Max ще струва със $100 повече, като това също е цена за 4G версията. Потребителите, които се интересуват от версиите с поддръжка на 5G технологията ще се наложи да платят съответно $649 за iPhone 12 (5G) и $749 за IPhone 12 Max (5G).

Съществената разлика между тях е, че бюджетните смартфони ще са с 5.4-инчови дисплеи, докато останалите модели ще са с по-големи екрани от 6.1" и 6.7". В заключение ще отбележим, че стартовата цена на iPhone 11 бе $699.

 

Oще от Digital: Производството на iPhone 12 започва през юли