Apple се очаква да не въвеждат сериозни промени в дизайна на iPhone 12 Pro, спрямо своя предшественик. Единствената по-съществена разлика, която ще видим в смартфона е интеграцията на подобрена рамка от неръждаема стомана. Все пак потребителите ще могат да се възползват от доста сериозни хардуерни подобрения в устройството. Оказва се, че Apple вече провеждат тестове с прототипи на смартфона, които са оборудвани с 64-мегапикселови камери в задната част, съобщава EverythingApplePro.

 

Tехнологичният гигант работи усилено, за да подобри възможностите за оптично и цифрово приближение, които ще ни предложи iPhone 12 Pro. Дори и финалната версия да няма 64МР резолюция със сигурност това ще е водещ акцент в тазгодишните премиум модели на Apple, които ще видим през есента. Компанията не планира да използва перископ камера, а вместо това ще се насочи към софтуерни подобрения и "Digital Cropping" алгоритми, които да подпомагат работата на камерите в iPhone 12 Pro.

 

Eдна от идеите е да се разшири обхвата на "Night Mode" режима до телефото камерата. За да подсилят този ефект Apple ще увеличат апертурата на Ultra-Wide обектива с 35% до f/1.6. Това ще подобри качеството, като позволи да се пропуска повече светлина. Все още не разполагаме с информация за интеграцията на оптична стабилизация на изображенията, но iPhone 12 Pro ще има подобрено фокусно разстояние. Актуализирания макро режим ще предоставя възможност за приближение на едва 2.2см. до обекта на снимане.

 

Oще от Digital: Премиерата на iPhone 12 и iPhone 12 Pro може да се отложи заради коронавируса