Новата серия флагмани на Apple продължава да е обект на много спекулации. Това не е случайно, тъй като iPhone 12 ще са първите смартфони на компанията с поддръжка на 5G технологията. Освен актуализираният дизайн ни очакват и редица хардуерни подобрения. Taзгодишната серия се очаква да включва четири различни модела с големина между 5.4 и 6.7 инча. 

Едно от най-интересните подобрения ще бъде включването на LiDAR сензори в най-скъпите версии на iPad Pro (2019). Tози компонент е подходящ за приложения с добавена реалност и ще предложи много допълнителни възможности за забавление. Представителите на новата серия ще имат 5-нанометрови процесори, което се очертава като другото им предимство. 

Сега разбираме за още една важна характеристика на iPhone 12, която този път е свързана с дисплея. Според данни на популярният типстър, Макс Вайнбах ще станем свидетели на интеграцията на "Pro Motion" дисплей в iPhone 12 Pro, съобщава TechRadar. По този начин екрана ще превключва динамично между 60Hz и 120Hz честота за опресняване на кадрите.

 

 

Собствениците на iPhone 12 Pro могат да очакват едновременно по-високо качество на картината, но също и по-дълъг живот на батерията. Технологията вече намира място в iPad Pro (2019) и изглежда ще стане част в двете "Pro" версии на iPhone 12, които ни очакват през есента. 

Данните разкриват, че дисплеите на смартфоните ще бъдат кръстени с името "ProMotion", за да акцентират подобаващо върху новата функционалност. Допълнителни софтуерни оптимизации ще се грижат за консумацията на енергия при използването на мощния 5-нанометров процесор с поддръжка за 5G и 120Hz дисплей.

iPhone 12 Pro също така ще има 4400mAh батерия, което е осезаемо увеличение от 3969mAh при неговия предшественик. Включването на  LiDAR (Light Detection and Ranging) сензора освен за AR приложения е подходящо за подобряване на системата за автофокус. Oт Apple са разработили Smart HDR функционалност, която ще гарантира максимално качество на снимките при ниска осветеност. 

Камерата на iPhone 12 Pro също така ще поддържа трикратен оптичен зуум, което е увеличение от системите за 2х мащабиране в iPhone 11. 

 

Oще от DIgital: Защо iPhone 12 Pro Max може да се продава чак през декември