Taзгодишната премиера на новите смартфони на Apple бе отложена заради коронавируса и събитието, на което ще видим iPhone 12 ще е през октомври. Компанията е подготвила атрактивно портфолио, което включва четири модела, които ще имат 5-нанометрови процесори и ще поддържат 5G мрежи. Размерите на дисплеите ще варират между 5.4 и 6.7 инча.

Най-атрактивният модел от гамата ще бъде 6.7-инчовия iPhone 12 Pro Max, като този смартфон ще има най-добрия дисплей от всички версии на iPhone 12. Стратегията на Apple този път ще заложат на друга стратегия, спрямо премиерата на iPhone 11, когато разликата между Pro и Pro Max версиите е единствено големината на екраните от 5.8" и 6.5".

Този път iPhone 12 Pro Max ще има изцяло различен дисплей, който ще предложи ексклузивни функции, спрямо другите представители на популярната серия. Според данни на TechRadar това ще бъде единственият смартфон, който ще  се отличава с дисплей с честота за опресняване на кадрите от 120Hz.

 

 

iPhone 12 Pro Max ще предложи LiDAR камера и тази функционалност няма да намери място в останалите версии на смартфоните. Големият размер на екрана от 6.7 инча ще осигури достатъчно пространство на потребителите да се забавляват с мултимедия, приложения и игри.

Всички тези подобрения ще превърнат iPhone 12 Pro Max в най-скъпия модел от тазгодишните смартфони на Apple. Очаква се базовата версия да се продава за около $1199. Ако премиум модела ви се струва твърде голям може да се ориентирате към iPhone 12 Pro, който е с 6.1-инчов екран.

Аpple ще опитат да наситят iPhone 12 портфолиото с достатъчно разнообразни предложения, които да отговорят на предпочитанията на всички потребители. Все още не е официално потвърдено, но премиерата може да стане нa 13 октомври.

Компанията ще стартира продажбите на някои версии на iPhone 12 дни след премиерата, а останалите конфигурации ще са налични на пазара от ноември.

 

Oще от Digital: Защо iPhone 12 ще е по-скъп от iPhone 11