Вече ви информирахме как снимат Apple iPhone 11 Pro и 11 Pro Max. Смартфоните от новата серия вече се продават на европейския пазар. Инженерите на Аpple са започнали да тестват различни идеи, които да намерят място в iPhone 12. Данни от документи при регистрацията на два патента разкриват, че компанията иска да използва няколко камера сензора с по-добри оптични телеобективи. Скиците описват дизайн, който наподобява  на "перископска технология", който вече имат някой производители на смартфони с Android.

 

Добър пример е Huawei P30 Pro, който предлага на потребителите 5x телефотообектив. За да постигнат този ефект от компанията са използвали няколко отделни сензора подредени с помощта на специална леща. Аpple изглежда проявяват интерес към тази концепция и вече регистрираха де концепции на подобна камера система. Първият патент на компанията описва пет пречупващи лещи, докато при втория се използват три подобни компонента. съобщава TechRadar.

 

 

Версията с пет лещи предлага еквивалента на 35mm фокусно разстояние в обхвата от 50 до 85 милиметра. В същото време при другата система тази стойност достига до 80-200мм., което е подходящо за телефото обективи. Apple искат да използват хоризонтална подредба на компонентите, което ще подобри допълнително възможностите за мащабиране на iPhone 12. Tрябва да отбележим, че това са само част от идеите, над които работи компанията. но изглежда, че камерите на смартфона ще бъдат обект на сериозни подобрения.

 

Още от Digital: Смартфоните iPhone XII (2020) ще имат 5nm процесори произведени от TSMC