Новите смартфони на Apple са обект на много спекулации и вече разполагаме с информация за повечето подобрения, които ни подготвя компанията. Една от малкото останали неясноти е свързана с честотата за опресняване на кадрите, която ще поддържат дисплеите на iPhone 12.

Водещите производители с Android вече предлагат смартфони със 120Hz дисплеи, които опресняват екрана два пъти по-често от конвенционалните 60Hz екрани. Феновете на компанията със сигурност биха искали да се възползват от подобна функционалност в iPhone 12.

Според данни на популярния блогър Минг-Чи Куо, обаче Apple ще се въздържат от транзицията към 120Hz дисплеи. Причината за това решение е желанието на компанията да осигури по-дълъг живот на батерията в смартфоните, тъй като екраните опресняващи по-често използват повече енергия.

Това означава, че всички представителите на серията iPhone 12 ще имат традиционни 60Hz дисплеи, което вероятно няма да се хареса на любителите на игрите.

 

 

Първите смартфони на Apple, който имат 120Hz дисплеи изглежда няма да дебютират преди есента на 2021г.  През последните седмици се появиха данни, че Apple тестват прототипи на 6.1" и 6.7-инчовите Pro версии на iPhone 12, които поддържат ProMotion функционалност.

Половината от наличните прототипи са имали 120Hz екрани, а останалата класически 60Hz дисплеи, но в крайна сметка Apple са се отказали от тази функция в първите си смартфони с 5G технологията. Новата информация разкрива, че 5.4-инчовия iPhone 12 ще има по-малък прорез, в сравнение с по-големите версии на смартфоните.

Аpple вече потвърдиха, че тазгодишната премиера ще се забави с няколко седмици, като продажбите се очаква да стартират преди края на октомври. Допълнително ще разберем кои модели ще дебютират първо на европейския пазар и каква ще бъде цената им.

iPhone 12 ще имат 5-нанометрови процесори и ще са налични в конфигурации с поддръжка на sub-6GHz и mmWave спектърите на 5G мрежите.

 

Още от Digital: iPhone 12 ще се продава без допълнителни аксесоари, но ще е по-скъп от iPhone 11