Феновете на Apple oчакват с нетърпение премиерата на iPhone 12 през есента. Това е логично с оглед впечатляващите подобрения, които компанията ни е подготвила в новите си флагмани. Устройствата ще се захранват от 5-нанометрови процесори и ще поддържат 5G технологията. 

Атрактивно решение ще бъде интеграцията на LiDAR сензор в премиум моделите, което не сме виждали досега в пазара на смартфони. Аpple ще положат много усилия да ни предложат най-добрите камери, но и допълнителни софтуерни подобрения, за да се възползват от хардуера на iPhone 12

Екосистемата от приложения ще гарантира и достъп до ексклузивни оферти в Apple Arcade и другите платформи за забавление. Сега разбираме, че Apple ще оборудват новите си смартфони и с по-мощния зарядни устройства. Припомняме ви, че собствениците на iPhone 11 Pro могат да се възползват от предимствата на 18W зарядно. 

В същото време, обаче базовите версии предлагат 5W зарядни устройства, съобщава 9to5mac.

 

 

Teхнологичният гигант не се притеснява да продава устройства, които имат батерии с по-малък капацитет от своите конкуренти. Софтуерните оптимизации и ефективни методи за управление на ресурсите на смартфоните удължават максимално времето за работа с iPhone.

Добър пример е 3046mAh батерия на iPhone 11, която предлага много по-малък заряд от 4000mAh на много Android смартфони, но може да гарантира дори още по-дълго време за зареждане.

 

 

Аpple са твърдо решени да преминат към 20W USB-C адаптери за още по-бързо зареждане в предстоящите си устройства. Увеличаването на капацитета на батериите на iPhone 12 също е причина за подобренията в зарядното.

Това не е случайно, тъй като 5G модула, по-мощния процесор и по-добрия дисплей ще изискват още повече хардуерни ресурси. Добавянето на възможности за по-бързо зареждане в цялото портфолио от iPhone 12 конфигурации определено ще има ежедневни ползи за бъдещите собственици на смартфоните. 

 

Още от Digital: Макети на iPhone 12, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max разкриват финалния дизайн на смартфоните