Apple представиха първите си 5G смартфони през октомври и продължават да отчитат невероятен интерес към представителите на серията. Четирите версии на iPhone 12 предлагат впечатляващи характеристики като 5-нанометрови процесори и едни от най-добрите камери в индустрията.

Съществуват някои различия между iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, но въпреки това всички версии на смартфоните предлагат поддръжка на 5G технологията. Компанията отчита високи продажби още от първите дни на устройствата на пазара, което донякъде не е изненадващо.

Последните данни от доклад на Counterpoint Research потвърждават доброто представяне на iPhone 12 на световния пазар. Още по-интересното е, че Аpple вече оглавява списъка с най-продавани 5G смартфони в световен мащаб. Според информацията на Counterpoint Research базовата версия на iPhone 12 е генерирала 16% от всички доставки на 5G смартфони през октомври.

Вторият най-продаван модел с тази функционалност е iPhone 12 Pro, който регистрира 8% от доставките за същия период, съобщава GizmoChina.

 

 

Компанията стартира доставките на iPhone 12 само преди седмици, но въпреки това смартфона вече е част от списъка с 10-те най-продавани смартфона с 5G през януари-октомври. Това е доста впечатляващо, тъй като неговите основни конкуренти са налични на пазара от месеци и е добра илюстрация за невероятния интерес към устройствата от серията.

Хардуерните подобрения в смартфоните и невероятните маркетингови средства отделени от Apple за промотиране на iPhone 12 започват да дават резултат още от първите дни на устройствата на пазара. Няма да е изненадващо, ако това са най-търсените смартфони в света и през предстоящия празничен сезон.

Технологичният гигант се надява да реализира достатъчно продажби на своите флагмани преди премиерата на Samsung Galaxy S21. Конкурентните устройства ще бъдат представени на 14 януари и ще предложат още повече възможности за избор на 5G устройства.

В заключение ще отбележим, че Apple очаква iPhone 12 да подобрят досегашните им рекордни по продажби в световния пазар на смартфони.

 

Още от Digital: 5G смартфоните ще станат масови през 2023 г.