Вече ви информирахме, че Аpple ще произвежда собствени 5G модем за iPhone до края на 2022г. Това е само част от агресивната стратегия на компанията да контролира хардуера и да се превърне в лидер на пазара на 5G смартфони. Близки до източниците на доставки твърдят, че Apple мобилизират своята верига от партньори, които са ангажирани в производството на iPhone (2020). Новата серия смартфони на компанията се очаква да включва три различни устройства с по-мощния процесори и по-добри дисплеи.

 

Устройствата ще са оборудвани с Qualcomm Snapdragon X55 модема и се очаква да бъдат първите версии на iPhone с 5-нанометров процесор в лицето на новия A14 Bionic. Преминаването към тази технология означава вграждането на повече транзистори на същото пространство, което гарантира по-висока производителност и по-дълъг живот на батерията. Аpple са си поставили за цел да реализират продажбите на над 80 млн. устройства с 5G технологията на световния пазар през 2020г.

 

 

Съчетанието между първите 5-нанометрови процeсори на Apple със Snapdragon X55 модема се очаква да превърне iPhone (2020) в един от най-популярните технологични продукти през 2020г. Основните конкуренти на Apple в премиум сегмента ще продължат да бъдат Huawei и Samsung, което ще стимулира иновациите и ще редуцира цените на 5G смартфоните. Идеята на Apple да пусне три версии на iPhone с 5G в края на 2020г. може да промени баланса на силите при смартфоните от висок клас.

 

Oще от Digital: Всички версии на iPhone (2020) ще поддържат 5G