Tазгодишните версии на iPhone ще предложат различни подобрения, но едва ли ще внесат сериозни проблеми по отношение на дизайна. Все пак Apple си запазват правото да актуализират значително визията на смартфоните през 2020г. Популярният блогър IceUniverse ни информира за любопитен проект, над който компанията вече работи. Apple обмислят идеята да оборудват iPhone (2020) с дисплей, който има честота за опресняване на кадрите то 120Hz, съобщавa PocketNow.

 

Повечето смартфони с Android имат 60Hz дисплеи, като само някои устройства поддържат 90Hz. В момента OnePlus 7 Pro е единственият модел със 120Hz екран, като тази характеристика ще намери място и в новите геймърски смартфони. Според данните Apple вече са информирали за плановете си LG и Samsung, като вече са стартирали разговори между тях по отношение на интеграцията на новата функция. Двете компании ще снабдяват новата версия на iPhone с дисплеи базирани на OLED технологията.

 

 

Таблетите от гамата iPad Pro вече имат ProMotion дисплеи, които са в състояние динамично да настройват честотата за опресняване на кадрите. По този начин потребителите могат да си гарантират максимална производителност и дълъг живот на батерията. Все пак iPad Pro е оборудван с LCD дисплей, докато Phone (2020) със сигурност ще има OLED екран. Интеграцията на 120Hz честота за опресняване на кадрите има потенциала да се превърне в едно от водещите подобрения в следващата генерация на смартфоните.

 

Още от Digital: Смартфоните iPhone (2020) ще имат Touch ID сензор вграден в дисплея