Apple се очаква да разширят своето портфолио от таблети с премиерата на няколко нови модела, което ще се случи в следващите няколко седмици. Компанията ще стартира продажбите навреме за празничния сезон в края на годината, което ще засили конкуренцията и ще утвърди позициите им в този сегмент. Новите таблети ще предложат различен дизайн, ултратънки размери и ще премахнат класическия 3.5мм. аудио жак. Този компромис е направен да се достигне дебелина от впечатляващите 5.9 милиметра.

 

 

За сравнение сегашните версии на iPad са с размери от 7.5 милиметра, докато при iPad Pro тези стойности са 6.1 и 6.9 милиметра. По този начин ултратънките размери ще се превърнат в едно от водещите подобрения в устройствата, както и премиум дизайна. Информацията не е изненадваща, тъй като анализаторите от доста време очакват Apple да премахнат 3.5мм. аудио жак от популярната си серия. Ето, че това ще се служи в следващите седмици, съобщава RedmondPie.

 

Много е вероятно размерите от 5.9 инча да са свързани с най-малкия iPad от предстоящата серия. Очава се дисплея да е 10.5", като допълнително ще видим и по-голям 13-инчов модел iPad Pro. Технологичният гигант се е постарал да осигури редица допълнителни подобрения свързани с хардуера на таблетите. Скоро ще разберем какви други технически характеристики ще ни предложи новата серия таблети на Apple.

 

Oще от Digital: Десет нови функции в iOS 12, които Apple не показа на конференцията WWDC 2018