Днес темата с видео наблюдението е все по-актуална. То ни дава голяма доза спокойствие когато сме извън дома си, а в същото време ни позволява да контролираме бизнеса си от разстояние. Не всяка IP камера обаче е подходяща за нуждите ни и не трябва да правим компромиси в това отношение. В днешното ни видео ревю ще ви покажем D-Link DCS-8525LH която тестваме повече от седмица и спокойно можем да кажем, че идеално покрива нуждите на масовият потребител, че дори и малко повече.

 

 

Това е камера предназначена за употреба на закрито. Приложенията ѝ са много – като започнете от дом или офис, преминете през складове и вили, та стигнете дори до наблюдение на входове. Камерата е с размери 11.6 на 11.1 на 13.8см и тежи 330 грама. Корпусът ѝ е много здрав и е направен от устойчиви материали. За работата на камерата е нужна постоянна връзка с интернет чрез Wi-Fi или Ethernet. Контролът над нея става от разстояние с помощта на програмата mydlink която си сваляте безплатно от Google Play или от App Store, в зависимост дали използвате смартфон с Android или iOS операционна система. Връзката с устройството става много лесно и бързо. Ето как става тя.

 

 

Една от основните отличителни характеристики с които D-Link DCS-8525LH ни печели е възможността за хоризонтално движение в диапазона 340° в комбинация с вертикален наклон до 110°. Това автоматично ви позволява да покрие много голям спектър за наблюдение без мъртви зони, включително и под самата камера. Като едно много важно пояснение – цялото движение може да става дистанционно и без никаква ръчна намеса. Вътре в корпуса има вграден моторизиран механизъм. Камерата може да се насочи както от смартфона или таблета ви с помощта на с помощта на mydlink приложението, така и автоматично благодарение на вградените сензори които отчитат движение или звук в близост.

 

 

Камерата е със CMOS сензор  с размер 1/2,7". Качеството на видео записа Full HD което не само ви предлага идеална картина, но и ви позволява използвайки 4х дигиталният Zoom, да не намалявате прекалено много качеството. Така приближавайки даден обект в кадъра, ще имате добри и ясни детайли. Нощните снимки също не са проблем – благодарение на специалната инфрачервена подсветка, имате много добре видим кадър на разстояние до 5 метра.

 

 

Освен, че можете да слушате какво се случва на местото което е под наблюдение, вие може и да говорите на високоговорител благодарение на функцията за двупосочен звук. Тя овен за охранителна дейност е подходяща и за хора които са оставили камерата за наблюдаване на домашен любимец, дете или възрастен човек. DCS-8525LH камерата на D-link е много по-умна отколкото сте предполагали. Тя ви позволява да я свържете към Smart асистенитите Amazon Alexa, Google Assistant и IFTTT, чрез които можете да задавате гласови команди и да я съчетавате с различни други уреди във вашия Smart Home.

 

 

Няма нужда да свързвате DCS-8525LH към компютър на който да съхранявате архива си от видео записи. Всичко което заснемете се записва в облака благодарение на mydlink Cloud. Това освен чисто практично е и много сигурно решение. Ако зложелател проникне в наблюдаваният обект и стигне до наблюдателната камера, той няма да може да открие и унищожи вече направените записи, защото те се съхраняват на сървърите на Dlink които са далеч и са изключително сигурни.

 

 

Записът се съхранява безплатно в рамките на 24 часа, а ако искате той да остане на сървъра за по-дълго време, D-link имат съвсем достъпни предложения.