Собствениците на iPhone ще могат след броени дни да инсталират и тестват сами подобренията в iOS 13. Плановете на Apple предвиждат ъпдейтите към платформата да започнат от 19 септември. Важно е да уточним, че iOS 13 ще е оптимизирана зa iPhone 6s и по-новите версии на смартфоните. От компанията вече провеждат финални тестове с iOS 13.1, като софтуера ще започне да се разпространява до потребителите от 30 септември.

 

Последната версия на платформата за смарт часовници на компанията, watchOS 6 ще е достъпна от 19 септември. Този ъпдейт ще бъде предназначен за Apple Watch Series 3, като първите две генерации на устройствата ще го получат на по-късен етап, информира PCMag. Eдно от водещите подобрения в watchOS 6 е свързано с онлайн магазина за приложения, както и с подобреното Voice Memos приложение и Tip Calculator.

 

 

В същото време iOS 13 предлага огромен набор от нови функционалности, сред които допълнителни инструменти за редактиране на видео, ново Photos приложение и дългоочаквания "Dark Mode" режим. Потребителите ще могат да използват и повече Memoji символи и стикери, докато комуникират с любимите си хора. Специален режим ще се грижи за оптималния живот на батерията в устройствата, които получат ъпдейта към iOS 13.

 

Още от Digital: macOS Catalina и iOS 13 ще използват Touch ID и Face ID за достъп до профилите в iCloud