Аpple официално потвърдиха, че iOS 12 вече е достъпна за изтегляне от потребителите. Новата платформа предлага редица полезни функции и съкращава наполовина времето за зареждане на приложения. Компанията обещава със 70% по-бързо стартиране на камерата и осезаемо по-висока производителност, особено на по-старите смартфони. iOS 12 е съвместима с всички устройства получили ъпдейт към iOS 11, включително iPhone 5s, iPad mini 2, iPad Air и шестата генерация на музикалните плейъри iPod touch. 

 

 

За да стартирате инсталацията отворете менюто "Settings" и кликнете последователно върху "General" и "Software Update", информира macrumors. Софтуерни оптимизации на Apple се грижат за оптимална производителност, дори при максимално натоварване на системните ресурси. iOS 12 предлага достъп до най-добрата версия на Siri досега, както и атрактивната функция Shortcuts, която позволява да използвате персонализирани заявки при работа с услугата. Променена е и системата за нотификации.

 

 

 

Платформата използва усъвършенствани алгоритми за навигация в Maps приложението, което показва по-прецизно различните обекти на картата. Всеки потребител може да следи колко време прекарва пред екрана на смартфона и да създава времеви лимити за приложенията със Screen Time. След като инсталирате iOS 12 ще забележите различни промени в интерфейса и начина на работа на iBooks, Stocks, Voice Memos и Apple News. Предвидена е и опция да правите групови чатове във FaceTime с до 32 човека, но тя ще е достъпна на по-късен етап.

 

Oще от Digital: Десет нови функции в iOS 12, които Apple не показа на конференцията WWDC 2018