Новата версия на мобилната платформа ще предложи една интересна функционалност, а именно поддръжка за т.нар. "универсални" приложения. Това е софтуер, който може да работи както на iPhone и iPad, така и на компютрите с macOS. Очаква се Apple да демонстрират за първи път възможностите на тази концепция по време на ежегодната конференция WWDC 2018, която ще се проведе през лятото. Интеграцията на подобна функция означава, че разработчиците ще могат да създават един софтуер, който работи на всички устройства на Apple.

 

iOS 12 няма да е единственият акцент по време на конференцията, тъй като на нея ще разберем и повече детайли за подобренията в macOS 10.14, която се разработва с кодовото име Liberty. Първoто приложение, което ще се възползва от новата функционалност е Home, което се използва за контролиране на всички смарт уреди в домовете като осветление, термостати, ключалки, климатична система и др. Очаква се на WWDC 2018 да присъстват и разработчици на някои от най-изтегляните приложения в App Store, които ще интегрират функцията към своите продукти.

 

iOS 12 също така ще предложи нова колекция от анимоджита, както и ъпдейтната версия на Do Not Disturb функцията. Потребителите ще могат да използват допълнителни команди за търсене в Siri, както и повече приложения с добавена реалност. Ще трябва да се въоръжим с търпение, за да разберем какви други подобрения ни очакват в двете операционни системи на Apple. Ъпдейтите към тях се очаква да започнат през есента, когато ще видим и премиерата на нови смартфони, таблети и компютри на компанията. 

 

Вижте три настройки на камерата в iOS 11, които е добре да промените