Аpple вече започнаха да разпространяват ъпдейтите към iOS 11.3 за съвместимите устройства. Ако още не сте актуализирали, но планирате да го направите е добре да знаете за една специфична особеност на софтуера. Оказва се, че ако сте заменили дисплея на iPhone от друг сервиз, а не от Apple ще бъдете изправени пред неочаквани проблеми след ъпдейт към iOS 11.3. Много потребители се оплакаха в интернет, че използването на дисплеи от трети страни блокира тъчскрийна след актуализацията, информира DigitalTrends.

 

Ситуацията е неприятна и може да стане причина за допълнителни разходи. Според собствениците на магазини за ремонт на iPhone причината е микрочип, който захранва всеки дисплей на смартфона. Подмяната на този компонент от трети страни изглежда предизвиква проблем, който все още не е отстранен от Apple. Собственици на iPhone дори твърдят, че iOS 11.3 затруднява работата на други компоненти в устройствата им като сензорите за околна светлина, дори ако частите са сменени от Apple.

 

Проблемът възниква при стартирането на операционната система, която автоматично блокира микрочипа, който управлява тъчскрийн функционалността на дисплея. Много потребители избират да подменят дисплеите в други сервизи, тъй като ще им струва по-евтино от официалните цени на Apple. От компанията все още не са коментирали тази информация, но вероятно в следващите дни ще направят изявление относно iOS 11.3 и начина, по който блокира работата на ключови компоненти в iPhone.

 

Oще от Digital: Как да подобрим работата на iOS 11