Инвестиционната къща Investcorp Bank, която е прочута със серия от придобивания на компании за облекло като Gucci, Tiffany и много други, обяви, че е закупила и фирмата, която се занимава със киберсигурност Avira. Планът на Investcorp Bank е да помогне на Avira да изършва по-широк аспект за консолидиране на сигурността.

Точните финансови условия за придобиването не са оповестени в официалното съобщение на компаниите, но главният изпълнителен директор на Avira - Травис Виттеен и докторът на ITP- Гилбърт Камиенки заявиха, че общата оценка на Avira е 180 милиона долара. Сделката включва участито на ITP с мажоритарен дял в компанията. Като основателя на Avira Тярк Ауербах запазва значителен дял от компанията.

Виттеен заяви, че компанията има много стратегически методи за придобиване от редици технологични компании. Планът им е да направят повече придобивки за разширяване на дейността на Avira, както по отношение на продуктите, така и по-специално за увеличаване на фирмата в повече страни. Днес компанията се подвизава в Азия, Европа и в по-малка степен в САЩ, докато Investcorp има бизнес, който се простира дълбоко в Близкия изток.

Междувременно киберсигурността в този момент се нуждае от по-чести актуализации и подобрявания в услугата. Не само, че кибер заплахите стават все по-сложни и насочени към отделни потребители и бизнеси през последните няколко години, но и нарастващата ни зависимост от технологиите и свързаните с интернет системи ще увеличи търсенето и необходимостта да ги предпази от злонамерени атаки.

 

 

Тенденцията от хакерски атаки стана още по-активна в последните седмици, когато голяма част от световното население е изолирано. Хората от своя страна прекарват доста количество време онлайн, използвайки своите смартфони, компютри и други такива устройства, за да четат новини, да общуват със семействата и приятелите си, да се забавляват и да извършват работа, която преди не им се е налагало да вършат посредством интернет.

Avira досега беше консолидатор, купувайки компании като SocialSheld (които осигуряаха онлайн сигурност за по-младите потребители в социалните мрежи), докато Investcorp има около 34 милиарда долара капитал и в последните няколко години направи много сериозни придобиввания от фирми.

Още от Digital: Как да получаваме плащане онлайн с PayPalhttps://www.digital.bg/kak-da-poluchavame-plashtane-onlayn-s-paypal-article943957.html