Днес всеки говори за кукита, реклами, анонимност и интернет сигурност. По тази причина освен добре познатите и масови браузъри както Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari и Opera, често ставаме свидетели на появата на нови и нови по-малки браузъри, като общият брой на по-известните от тях е над 20. Всеки от браузърите предлага различни услуги и обещава повишена сигурност, но дали е така наистина, могат да споделят само потребителите които ги ползват. Факт е обаче, че в доста от браузърите проблемът с постоянно изкачащите реклами може много лесно да се реши чрез различни блокиращи плъгини. От това обаче доста сайтове остават недоволни и дори изпращат блокиращи фонови съобщения, които не ви позволяват да видите съдържанието им и ви приканват да премахнете забраната си за виждане на реклами, за да могат да се финансират от тях.

 

 

Оказва се обаче, че има нов баузър, който решава проблема с рекламите в сайтовете, като ви предлага да ви плаща за всяка, която сте видяли. С помощта на Brave Rewards, можете ръчно да настроите колко реклами да виждате, като на края на определен период от време те се превръщат в блокчейн токени. Като компанията планира за в бъдеще да можете да превръщате печалбата си и в реални пари. От това което споделят бета тестери на браузера Brave 1.0 ставя ясно, че той автоматично блокира изскачащи реклами, функциите на сайтовете за проследяване на местонахождение и автоматично стартиращи се видеа.

По думите на разработчиците на Brave пред Theverge, oсвен, че можете да печелите пари от баузъра, можете да се чувствате и добре защитени, защото Brave е с отворен код и има два режима за анонимност .Private Window, който е същият като стандартните "инкогнито" в които никаква информация за браузването не се запазва на компютъра ви, но сайтовете в които влизате пък могат да събират информация за вас. По-интересният режим е вторият, в който въпросната информация се шифрова и се предава верижно през няколко сървъра. Това вече се казва надежден режим на работа. и Private Window през Tor.

 

Базираният на Chromium браузър е съвместим с устройства с операционни системи Windows, macOS, Linux, Android и iOS. Кратка справка с Google Play показва, че вече и доста български потребители са инсталирали баузъра на смартфоните си, като преобладаващи са положителните коментари.

 

Прочетете още: Бъдещите процесори за лаптопи на Intel ще поддържат изкуствен интелект