Обикновено когато ви кажем, че ще покажем видео с говорещ папагал, очакваме той да говори. Дори и да не говори ясно, говорещият папагал може поне да имитира звуци.

Този който ще ви покажем във видеото над тази статия обаче е доста по-нестандартен от очакваното. Пленен от мелодиите на смартфона, той решава, не да ги имитира, а да танцува различен характерен танц за всяка мелодия. Очевидно му се получава доста успешно.    

 

 

Това е нагледно доказателство за теорията, че мелодиите на телефоните оказват сериозно влияние на съзнанието ни. Ако при папагала те са подействали раздвижващо, то при хората те обикновено влияят повече на нервната система.

Определени мелодии се свързват емоции и настроения. Добре е да имате отделна мелодия за близките си хора, за колегите от работата, за непознати номера и за всяка отделна група хора от обкръжението си.

Това не само ще ви помогне да диференцирате, кой точно ви се обажда, но и да си спестите излишни нерви. Ако с една и съща мелодия ви звъни кредитният ви консултант и някой добър приятел, със сигурност няма да сте очаровани, когато следобед в неделя чуете позвъняване.

 

 

Тези няколко секунди, които ще минат до момента в който ще видите какво пише на дисплея на телефона, ще ви създадат негативни емоции и тревожност. Спестете си ги, като просто изберете различни мелодии за двете отделни групи от хора в контакт листата си.  

Друг интересен, научно доказан факт е, че е добре поне два пъти в годината да сменяте мелодията на будилника си. Ако използвате една и съща, то след известен период от време, тя действа негативно на нервната ви система.

Също го има и момента в който на подсъзнателно ниво свиквате с мелодията и ако имате по-дълбок сън, тя няма да успее да ви събуди.

 

Още от Digital.bg: Топ 5 нови и полезни функции в Apple iOS 14 за iPhone

 

Музика: Bensound.com