Ударо и водоустойчивите смартфони стават все по-търсени и предпочитани заради огромното си количество преимущества пред стандартните смартфони. Всъщност те имат само един недостатък и това са по-големите размери и тегло. Които впрочем напоследък също са се смалили значително, нещо в което се убедихме неотдавна, тествайки флагман модела Blackview BL6000 Pro 5G.

 

Най-добрият брониран смартфон на Blackview - BL6000 Pro 5G | Digital.bg

 

Преимуществата на бронираните смартфони са много, като основното е здравината. За тях изпускане и дори хвърляне, мокрене, замръзване, горене и дори радиация не представляват абсолютно никакъв проблем. За разлика от стандартните смартфони, при които едно изпускане от метър височина, почти винаги води до нов дисплей, който обикновено струва около 1/3 до 1/2 от цената на цялото устройство.

Във видео ревютата си Digital.bg ви е показвал много ударо и водоустойчиви смартфони, но единици от тях могат да се похвалят и с батерии с огромен заряд. Именно един такъв модел ще ви покажем тук, като имате възможността да видите и нагледно негово сравнение с един от най-популярните в света смартфони към момента – Apple iPhone 12 Pro Max.

 

 

Това е един от последните модели на китайската компания Blackview и той носи името BV6600. Като дизайн, смартфонът изглежда ефектно и от далече подсказва, че е защитен от външни влияние. Той има корпус, който съчетава гумиран поликарбон и метал, който обхваща широките периферни части и блока с трите камери върху гърба.

Както всички останали смартфони от сериите BV и BL на Blackview и BV6600 има IP68/IP69K и MIL-STD-810G сертификати за протекция. Размерите на корпуса на смартфона са 159.6мм на 78.2мм, дебелината на профила е 12.8мм, а теглото 230гр.

 

 

Blackview BV6600 има 5.7“ дисплей с HD+ резолюция, 8-ядрен процесор MediaTek MT 6762V Helio A25, с тактова честота, достигаща до 1.8GHz., графичен процесор IMG PowerVR GE8320 и 4GB оперативна RAM памет. Вградената памет за съхранение на информация е 64GB, като обемът може да се увеличи с до още 128GB посредством четец на microSD карти памет. Операционната система е Android 10.

 

 

Несъмнено най-голямото преимущество на Blackview BV6600 е неговата батерия с намален обем и увеличен заряд – цели 8580mAh. Във видеото, което сме приложили над тази статия ще видите как се справя батерията на BV6600 спрямо тази на iPhone 12 Pro Max, която е 3687mAh заряд. За целта двата смартфона са заредени, а яркостта на дисплеите им се увеличава на максимум.

Междувременно смартфоните се снимат с FLIR термокамерата на Blackview BV9900 Pro, като по този начин се вижда каква е моментната температура на корпусиъе им по време на теста с различни натоварвания на хардуера. След 2 часа работа, iPhone 12 Pro Max e изразходвал 21% от заряда на батерията си, а Blackview BV6600 едва 8%.

 

 

Тази батерия може да гарантира забележителните 792 часа в режим на готовност или иначе казано над един месец с едно зареждане. Тук буквално ще забравяте, кога сте зареждали за последно смартфона си.

Като база за сравнение, практиката към настоящият момент показва, че, в зависимост от навиците си на потребление, потребителите зареждат смартфоните си средно от веднъж дневно до максимум веднъж на 3 дни. При стандартна употреба, BV6600 ще се зарежда веднъж на 7 дни, като при умерена, времето за автономност може да скочи до 10 дни с едно зареждане.

 

 

В детайлна разбивка, един заряд на 8580mAh батерия на Blackview BV6600 е достатъчен за 17 часа постоянно браузване, 14 часа гледане на видео с HD качество, 13 часа игра на игри, 36 часа слушане на музика или 50 часа непрестанни разговори. Зареждането на този огромен капацитет на батерията също ще става бързо, защото в комплект с BV6600, Blackview дават на потребителите бързо 18W зарядно.

И за финал остава приятната изненада, че Blackview BV6600 не е супер скъп смартфон, а съвсем достъпно предложение, което е представител на на ценовият клас около 300 лева. Очакваме съвсем скоро модела да се появи в официалния сайт на вносителя на Blackview в България – Smartfonix.com Веднага щом това се случи, обещаваме да подложим на обстоен тест не само голямата батерия на BV6600, но и всички останали негови технически характеристики.