Вече ви информирахме, че Intel Cannon Lake процесорите ще са 25% по-бързи и ще консумират с 45% по-малко енергия. Припомняме ви, че това е първата 10-нанометрова архитектура на компанията, която е създадена да наследи Kaby Lake. Първоначално серията трябваше да дебютира на пазара още преди две години, но производствени проблеми наложиха големи промeни в стратегията на Intel. 

 

Именно това доведе до създаването на третото поколение 14-нанометрови процесори на Intel, a именно Kaby Lake. От компанията потвърдиха, че всичко върви по график и ще стартират масовото производство на Cannon Lake до края на 2017г. Масовото навлизане на първите компютри с тях на пазара ни очаква чак в началото на следващата година, предаде DigitalTrends.

 

Успоредно с това вече са започнали ранни тестове с второто си поколение 10-нанометров процесор, който носи кодовото име Ice Lake. Премиерата на тези чипове няма да стане факт преди края на следващата година. По всичко личи, че Intel постепенно преминават към 10-нанометровите технологии, за да разширят присъствието си в индустрията и да се конкурират по-успешно с AMD.

 

Вижте как Intel и AMD възобновяват войната помежду си с нови процесори