Raspberry Pi е името на най-популярната серия от мини компютри, които ще откриете на пазара. Моделите от тази гама са с големина на кредитна карта и се продават на достъпна цена, което е причина за високия интерес на потребителите към тях. Intel също видяха потенциал в тази ниша и вече представиха няколко конкурента на Raspberry Pi. В това число трябва да споменем компютърни модули като Galileo, Joule и Edison. Първият модел Intel Galileo бе показан за първи път преди четири години. 

 

Идеята на компанията бе да привлече вниманието на разработчиците към своите системи и така да се превърне в по-голям конкурент на Raspberry Pi. Intel след това представиха Edison, който бе предназначен за джаджите с Интернет на нещата и смарт високоговорителите, Joule дебютира преди две години и се използва в по-специализирани проекти като усъвършенствани роботи. Най-скъпият модел от гамата има Intel Atom процесор, 4GB RAM, 16GB памет и поддържа 4K видео, предаде ZDNet.

 

Intel изглежда не са доволни от успеха на гореизброените устройства и планират да спрат продажбите на много продукти, които ги използват. Сред тях попада модула Curie, който намира място в преносими джаджи, както и Oakley Radar Pаce фитнес очилата. Цялата Recon Jet серия от ARM базирани очила, като Recon Jet Pro Plus, Recon Jet Pro и Recon Jet също ще бъде изтеглена от пазара. Aко се интересувате от покупката на някое от тези устройства трябва да го поръчате преди края на септември, тъй като след това няма да имате тази възможност.

 

Вижте какво трябва да знаем при избора на мини компютър