Intel имаха голямо желание да се превърнат във влиятелен фактор в пазара на смартфони. Въпреки тези амбиции компанията не успява да постигне амбициозните си планове. Причините са разнообразни и все още се анализират от специалистите на Intel. Технологичният гигант също така вече е насочил вниманието си към следващото десетилетие, в което се надява да продължи да бъде доминиращ фактор в индустрията. Основен акцент за Intel ще бъдат технологиите с изкуствен интелект и 5G мрежите.

 

Taка компанията ще насочи стратегията си към други пазарни ниши извън сегмента на смартфоните. Разработката на усъвършенствани AI софтуерни решения и инвестиция в оборудване и поддръжка на 5G мрежите са сегментите, които се очаква да генерират най-голям ръст до 2030г., съобщава Digitimes. Специалистите на компанията ще се опитат да разширят влиянието си в пазара на сървъри и при автономните автомобили, които тепърва ще стават все по-популярни сред потребителите.

 

 

Големите центрове за данни и автомобилите, които се движат сами също ще се възползват максимално от AI технологиите и навлизането на 5G мрежите. Концепцията на Intel предвижда да се насочат към създаването на най-дорбия хардуер за сървъри и автономни автомобили, което ще гарантира стабилен растеж за компанията в дългосрочен план. Intel вече са готови с първия си AI процесор за сървъри, който вече предизвиква интереса на Facebook и се очаква постепенно и други големи компании да започнат да го използват.

 

Още от Digital: Нова технология на Intel ще направи SSD дискове по-бързи и по-евтини