Intel искат да бъдат доста активни през следващите тримесечия в опита си да конкурират по-успешно AMD. Световният пазар на компютри се развива със стабилни темпове, въпреки икономическата криза и ограниченията от COVID-19 пандемията. Все пак ситуацията може да се влоши през третото тримесечие, заради недостига на компоненти.

Активността на потребителите е най-висока в края на календарната година и тази тенденция се очаква да компенсира негативните трендове в индустрията. Само преди часове ви съобщихме как Intel разкриха плановете си в пазара на процесори до 2025г. Пътната им карта включва навлизането на нови технологии, но и промяна в имената на бъдещите процесори.

В дългосрочен план компанията очаква да продължи доминацията си в сегмента на процесорите за настолни компютри. Постигането на амбициозните цели също така включва и създаването на Intel Foundry Services бизнес дивизията.

 

 

Сега разбираме името на първия клиент на новото подразделение на Intel, което вероятно ще изненада доста потребители и анализатори. Компанията планира да произвежда процесори за Qualcomm, които са водещ производител на процесори за смартфони. Популярната серия Snapdragon се използва от най-атрактивните устройства с Android на пазара.

Плановете предвиждат Qualcomm да се превърнат в един от първите клиенти на Intel, които ще имат достъп до Intel 20A процеса. Технологията ще е налична през 2024г. Само година по-късно компанията ще опита да привлече вниманието и на други големи имена в мобилната индустрия, като TSMC и Samsung.

 

Още от Digital: Intel очакват проблеми с доставките на компоненти през третото тримесечие на 2021г.