Все повече мобилни джаджи разчитат на достъп до Wi-Fi, за да ни свързват към интернет. Независимо дали става въпрос за смартфона или лаптопа ни публичните мрежи са най-добрия начин да свършим работата си, когато сме далече от вкъщи. Ако твърде много джаджи са свързани едновременно в една мрежа това може да доведе до загуба на скорост и други проблеми. Едно от подходящите решение на проблема е стандартa Wi-Fi 802.11ax, но се очаква той да е достъпен не по-рано от 2019г. 

 

Intel вече разработват първите си процесори с новата технология и се надяват да ускорят навлизането на първите подобни мрежи на пазара, съобщава DigitalTrends. Припомняме ви, че стандарта Wi-Fi 802.11ax предлага редица подобрения, спрямо Wi-Fi 802.11ac, сред които 40% по-висока скорост за трансфер на данни, която вече е 600Mbps вместо 433Mbps. Другото предимство на технологията е, че увеличава четири пъти средната производителност на устройство при натоварени мрежи.

 

 

Този ефект се постига с изпращането на сигналите до определени устройства, за разлика от покриването на цялото пространство в обхвата на мрежата. Wi-Fi 802.11ax също така ще подобри живота на батерията на смартфоните и лаптопите. Intel ще се опитат да се превърнат в глобален лидер в сферата на Wi-Fi 802.11ax и да стартират масовото производство на първите процесори с този стандарт в началото на 2019г. Много е вероятно още до края на следващата година да можем сами да изпробваме технологията.

 

Вижте пет начина да откривате безплатни Wi-Fi мрежи в близост до вас