Intel планират да отбележат подобаващо навършването на 40 години от премиерата на първия x86 процесор в компютърната индустрия, който се казва 8086. Представянето на тази архитектура предизвика революция в света на технологиите и днес е малко вероятно да откриете човек, който не е използва компютър базиран на x86 процесор. Intel потвърдиха, че разработват специална серия на 8086, с която да почетат този впечатляващ юбилей, информира DigitalTrends. 

 

Новият процесор ще се казва Core i7-8086K и ще има шест ядра с работна честота от 4GHz. Intel ще се опита да оптимизира максимално производителността, за да го превърне в най-бързия шестядрен процесор за компютри в света. Юбилейният процесор ще има същата структура като Core i7-8700K и ще предложи още 12 Threads и 12MB L3 cache. Консумацията на енергия е 95 вата. Бъдещите собственици на Core i7-8086K ще могат да увеличат работната честота до 5.1GHz.

 

Това е възможно с технологията Turbo Boost. Засега не разполагаме с повече детайли за новия процесор. Има голяма вероятност официалната премиера да стане факт по време на Computex 2018, което започва на 8 юни в Тайпей. Традиционно компанията е доста активна на събитието и можем да очакваме ситуацията да е същата и през тази година. В заключение ще отбележим, че Intel ще разкрият и повече детайли за новите процесори от осма генерация на Computex 2018.

 

Още от Digital: Intel представиха първите си процесори за компютри с AMD Vega графични чипове