Intel продължава да е лидер в разработването на технологии, които промениха изцяло стандартите в сферата на гейминга и създаването на интерактивно съдържание. Компанията вече обеща да представи процесори от нова генерация за следващото поколение ултратънки лаптопи на производителите на хардуер през лятото. Активното участие на Intel на GDC 2019 конференцията ни разкрива, че дългоочакваните мобилни процесори Core H-Series от девета генерация ще бъдат представени през второто тримесечие на годината.

 

Официалното потвърждение обхваща и премиерата на премиум Core i9 архитектура от висок клас, която ще е достъпна в устройства на пазара преди края на юли. От Intel твърдят, че Core H-Series чиповете от девета генерация ще са произведени с 14-нанометрова Coffe Lake технология, съобщава Engadget. Потребителите могат да очакват оптимално представяне при работа с игри от AAA клас и едновременно стриймване/записване на видео съдържание. Новите процесори ефективно предотвратяват забавяне на картината дори при максимална резолюция.

 

 

Предстоящата серия Core H-Series е разработена за устройства, които оперират продължително в интензивен режим и могат да възпроизвеждат тежки професионални програми за фото и видео обработка. Следващата генерация лаптопи на производителите с процесорите също така ще се възползват от предимствата на технологията Wi-Fi 6 и на уникалните Intel Optane модули памет, за да отговорят на високите изисквания на потребителите. Допълнително ще научим повече детайли за премиерата на пазара. 

 

Oще от Digital: Intel ще инвестира $11млрд. в нов завод за процесори