Intel ще засилят конкуренцията с AMD в пазара на компютри, тъй като подготвят премиерата на нова серия 14-нанометрови процесори. Въпросните чипове ще имат осем ядра и ще са част от Coffee Lake-S платформата от осма генерация. Данни от бенчмарк тестове ни разкриват и малко повече детайли за предстоящите архитектури, които едва ли ще са достъпни преди втората половина на 2018г. Най-интересното подобрение ще е свързано с използването на усъвършенствана 14nm+ производствена технология в създаването на Coffe Lake-S.

 

Новите процесори за компютри от тази серия ще осигуряват поддръжка за USB 3.1 Gen2 (10Gbps), Intel Wireless AC, Тhunderbolt 3 "Titan Ridge" и SDXC 3.0 памет карти, информира DigitalTrends. Устройствата с Coffee Lake-S ще могат да имат DDR4 RAM модули, работещи на 2666MHz и четириядрени аудио DSP модули, които са базирани на SoundWire Digital Audio интерфейса. Премиерата на Coffe Lake-S чиповете ще позволи дори на най-тънките и леки лаптопи на водещите производители да предложат максимална производителност. 

 

Първите устройства с тях вероятно ще са достъпни през есента. Има голяма вероятност Intel да разкрият повече детайли за Coffee Lake-S по време на Computex 2018 или геймърското шоу E3 2018, като и двете събития са през юни. При всички положения предстоящите процесори на компанията ще се конкурират директно с новото поколение на AMD Ryzen. Ако всичко върви по план може още в края на годината да видим и първите модели от девета генерация на Intel, които ще станат част от платформата Icy Lake.

 

Oще от Digital: Изтекоха спецификациите на първите шестядрени процесори Intel Coffee Lake H