Intel възнамеряват да изострят значително конкуренцията с AMD в пазара на компютри с премиерата на нов процесор от висок клас, който има 10 ядра и 20 Threads. Инженерите на компанията вече работят над този чип, който е с кодовото име Comet Lake и се очаква да бъде произведен с усъвършенствана 14-нанометрова технология. Все още е твърде рано да коментираме конкретните технически спецификации. Със сигурност, обаче много потребители с нетърпение биха си купили устройство с 10-ядрен процесор на Intel. 

 

Премиерата на процесора ще промени баланса на силите в индустрията, тъй като за първи път от години насам Intel ще представят архитектура с по-голям брой на ядрата от AMD. Новият чип ще бъде закономерен отговор на предстоящата втора генерация на Zen 2 процесорите на AMD, които са произведени със 7-нанометров производствен процес. Очаква се премиерата да стане факт през януари на CES 2019, информира TechRadar. Тогава вероятно ще разберем повече за 10-ядрения процесор на Intel. 

 

 

Компанията също ще има силно присъствие на CES 2019, когато ще видим премиерата на нови чипове от девета генерация. При всички положения ни очакват много интересни събития в пазара на компютри още от първите дни на следващата година. Очертаващата се ожесточена конкуренция ще ни предостави разнообразни възможности за избор на по-бързи и мощни устройства, които се продават на по-изгодна цена. В заключение ще отбележим, че събитието в Лас Вегас ще се проведе между 8 и 11 януари в Лас Вегас.

 

Oще от Digital: Intel ще инвестират $1 млрд., за да стимулират производството на 14-нанометрови процесори