Teхнологичният гигант продължава да изпитва сериозни проблеми с производството на дългоочакваните си 10-нанометрови процесори. Въпреки това компанията не спира да работи върху нови проекти и планира да представи нова серия, която ще се казва Elkhart Lake. Платформата се разработва като наследник на Pentium и Celeron процесорите от гамата "Gemini Lake", като се очаква да е предназначена за устройствата от средния и ниския ценови клас. Премиерата ще стане факт през 2020г.

 

По този начин основният акцент на Elkhart Lake ще е достъпната цена и ниска консумация на енергия, а не толкова оптималната производителност. Първите устройства с процесорите ще могат да се купят на пазара в началото на следващата година. От доста време се спекулира с наследниците на "Gemini Lake" чиповете, които бяха представени в края на 2017г., съобщава WinFuture.de. Все още не разполагаме с конкретна информация за спецификациите на новите процесори. 

 

Първоначалните данни разкриват, че платформата ще е базирана на Tremont микроархитектурата и ще се възползва от предимствата на 11-та генерация графични процесори на Intel. Компанията ще произведе представителите на серията Elkhart Lake с усъвършенствана 10-нанометрова технология, след като отстрани настоящите си проблеми в тази сфера. Тепърва ще научаваме повече детайли за подобренията и възможностите на предстоящата серия процесори на Intel.

 

Oще от Digital: Intel ще инвестира $11млрд. в нов завод за процесори