Вече ви информирахме за новите шестядрени процесори Intel Coffee Lake. Intel най-сетне даде конкретен срок, кога ще представи новото 8-мо поколение процесори. Моделите с архитектурата Coffee Lake ще направят своя дебют на 21-ви август, редом със слънчевото затъмнение над САЩ, съобщава TechRadar.

 

Компанията ще излъчва на живо в интернет събитието. Освен самите чипове, Intel ще покаже и първите модели компютри, които ще ги използват. Ще има и няколко примерни конфигурации, които да извличат максималното от Coffee Lake. Тогава компанията ще обяви и кога започват реалните продажби на чиповете. Очаква се това да се случи през есента, навреме за коледните празници.

 

Процесорите Coffee Lake са четвъртото поредно поколение, което се произвежда по 14nm технология. Intel казва, че въпреки това те ще са между 15% и 30% по-бързи спрямо предишното поколение. Очаква се сред новите попълнения в гамата да е и 4-ядрен модел Core i3. Вероятно Intel ще направи и сравнение между нейните процесори и Ryzen на AMD. Дори и компанията да не го направи на 21-ви, то феновете бързо ще публикуват резултати веднага, след като се сдобият с двата процесора.

 

Още от Digital: Процесорите Intel Coffee Lake няма да работят със сегашните дънни платки