Intel има нов финансов директор и компанията възлага много големи надежди и очаквания на него. Тя е заделила впечатляващите 23 млн. долара, за да привлече Боб Суан в своите редици, съобщава BusinessInsider.

 

Досега Суан е прекарал известно време като един от партньорите на фонда General Atlantic, а преди това 9 години е бил финансов директор на eBay. Затова назначаването му от Intel се смята за изненада, защото той няма опит в сферата на чиповете и хардуера. Въпреки това Intel залага много на неговите способности и му е подготвила доста доходоносно предложение.

 

Суан ще получава базова годишна заплата в размер на 850 хил. долара. Ще може да получава и годишен бонус до 1.2 млн. долара, ако е изпълнил заложените цели. Получава и бонус в размер на 5.5 млн. долара само за назначаването си. На Суан са дадени и два вида акции, които са със стойност съответно 9.5 млн. и 6.5 млн. долара.

 

Подобни големи възнаграждения се смятатза необичайни в бранша, но показават желанието на Intel да намери и привлече опитни хора, които са били извън индустрията, коментират анализатори. Според Bernstein все пак ходът е положителен и Суан е човек с голям финансов опит и умения, от които Intel се нуждае в процеса на преструктуриране на компанията.

 

Вижте как Intel отделиха бизнеса си за киберсигурност в нова компания