Intel обяви, че вече няма да организира и провежда своята ежегодна конференция Intel Developer Forum (IDF). Вместо това компанията ще се насочи към по-чести и по-малки събития, съобщава Tom’s Hardware.

 

IDF беше близо 20-годишна традиция на Intel. На тази конференция компанията показваше на практика всички свои най-актуални продукти и напредъка по новите проекти. Според компанията обаче идеята за подобни големи конференции е остаряла и вече не е нужна.

 

Вместо това Intel смята да се пренасочи към по-малки и фокусирани събития. Всяко събитие ще е насочено към конкретна аудитория и по конкретна тема. Така новостите няма да се губят в общия поток от информация от IDF и ще може да им се обърне по-голямо внимание. Освен това Intel вижда промяната и като част от своята трансформация от PC компания към компания за повече дигитални технологии. За сега Intel не дава повече подробности за новите си събития. Компанията намеква, че едно от тях се планира за есента, но не дава повече информация какво ще бъде то и в какъв формат.

 

Още от Digital: Intel отделиха бизнеса на McAfee в нова компания