Intel продължават да изпитват проблеми с производството на 7-нанометрови процесори. Въпреки изоставането от AMD компанията е била доста активна пред патентните бюра. Технологичният гигант е регистрирал на свое име няколко нови бранда и лога, които вероятно ще станат част от бъдещите им продукти.

Базата данни на Justia Trademarks показва, че дизайнерите на компанията опитват да избягат от традиционните заоблени форми, с които персонализират корпоративните си символи. Дизайнерите на компанията изглежда експериментират с по-различни визии, които включват дизайни с квадратна форма. 

Актуализираният символ включва традиционното лого на Intel, което е разположено в сива черна рамка, в която има допълнителен квадрат със същата форма. Този елемент, обаче е изрисуван в по-светли нюанси в долния десен ъгъл. 

Самото лого на Intel Inside продължава да бъде със същия син и бял цвят, както досега, но вероятно ще забележите, че нюансите вече са в по-светли теми.

 

Различните дизайни на ключови търговски марки на технологичния гигант показват по-минималистични дивизия, което изглежда е търсен ефект от Intel. Прави впечатление и ъпдейтната икона, която съдържа текст "Evo Powered By Core" и е свързана с новите хибридни процесори на компанията. 

Тези архитектури ще предлагат съчетание между ядра с висока и ниска производителност, които са базирани на big.LITTLE архитектурите, съобщава TechSpot. Очакванията са да видим "Еvo" бранда да дебютира заедно със Alder Lake-S процесорите за компютри, чиято премиера ни очаква през втората половина на 2021г.

Със сигурност промяната на визията на традиционни брандове за Intel е интересно решение, което обаче ще има дългосрочен характер. Технологичният гигант вероятно ще започне да доставя процесори от TSMC и други производители, за да опита да компенсира изоставането си от AMD. 

В началото на септември ще се проведе голямо събити,е на което ще разберем повече за плановете на Intel  в индустрията. 

 

Още от Digital: Intel ще представят нови процесори на 2 септември