Вече ви информирахме, че Intel ще работят заедно с AMD, за да конкурират NVIDIA в пазара на компютри. Това е първият случай, в който двете компании ще си партнират съвместно, за да разширят влиянието си в индустрията. Intel сега представиха първите си процесори от осма генерация, която са допълнени от AMD RX Vega M графични чипове. Комбинацията между тях ще доведе до създаването на по-тънки и леки лаптопи, които предлагат достатъчно висока производителност за гейминг, предаде Engadget.

 

 

Intel ще предложат две конфигурации с графичните чипове на АRM, които се казват RX Vega M GL и Vega M GH. Консумацията на енергия в първия случай е 65 вата, докато AMD RX Vega M GH ще изразходват около 100W. Потрeбителите могат да очакват oт AMD RX Vega M GL базираните машини 1.4 пъти по-висока производителност при игра на Hitman, в сравнение с компютрите с NVIDIA GTX 1050. Устройствата с GH базираните процесори ще са по-бързи с 10% от седмата генерация процесори на Intel.

 

Първите процесори на Intel с графични чипове на AMD ще могат да възпроизвеждат съдържание с Full HD резолюция при скорост от 60 кадъра в секунда. Новите чипове ще предложат работна честота от 2.8GHz до 3.8GHz при Core i5-8305G до максимални стойности от 3.1GHz-4.2GHz при Core i7-8809G конфигурациите. Въпросните процесори са с четири ядра и ще могат да бъдат овърклокнати от потребителите. Очаква се повече детайли да бъдат разкрити на CES 2018.

 

Вижте как Intel създадоха модул с процесор, графичен чип на АRM и RAM памет