Intel представиха дългоочакваното седмо поколениe процесори Kaby Lake, които се отличават с няколко много интересни подобрения. Няма как да не споменем поддръжката на видео с 4K резолюция, както и факта, че новите чипове консумират осезаемо по-малка енергия. Според официалните данни първите устройства с Kaby Lake на водещите производители ще бъдат представени само след броени дни.

 

До края на януари ще видим над 100 различни модела устройства на пазара, които ще работят със седмата генерация процесори на Intel, предаде Engadget. Kaby Lake отговарят по най-добър начин на нуждите за потребителите за гейминг, създаване на видео с висока резолюция и работа с приложения за виртуална реалност. Intel споделиха още, че лаптопите и компютрите с новите процесори ще са по-тънки, по-леки и ще осигуряват много по-дълъг живот на батерията. 

 

Kaby Lake са оптимизирани специално за 360-градусови клипове, които набират голяма популярност заради услуги като Facebook и YouTube. Устройствата със седма генерация процесори на Intel ще са по-тънки от 10 милиметра. Потребителите ще могат да възпроизвеждат до 9.5 часа видео с 4K резолюция преди батерията на лаптопа да се изразходва. 

 

Консумацията на енергия варира между 4.5 и 10 вата, което също е сериозно подобрение, спрямо показателите на Intel Skylake. Intel Kaby Lake са произведени с усъвършенствана 14-нанометрова технология и поддържат Speed Boost функцията на компанията, която подобрява скоростта на работа. Тактовата честота варира между 2.4GHz и 2.7GHz за U-Series чиповете, 3.1GHz за Core i5 и 3.5GHz за Core i7 архитектурите.

 

Вижте какво означават буквите в имената на процесорите Intel