Intel актуализирaха своето разнообразно портфолио от процесори с акцент върху празничния сезон, който предстои в края на 2019г. Компанията представи официално и новата серия "Comet Lake" чипове, които са произведени с усъвършенствана 14nm технология. Предложенията са част от Core Y/Core U платформите и са предназначени за новата генерация лаптопи и компютри на водещите производители. Intel разкриха детайли за осем нови чипа Сomet Lake.

 

 

Процесорите се отличават с ниска консумация на енергия от 7W и 15W, като са предвидени конфигурации с максимум шест ядра с честота от 4.9GHz, 12 Threads, 12MB cache памет и Intel UHD Graphics. Осемте чипа "Comet Lake" са позиционирани в стандартните Core i3, i5 и i7 серии на компанията. Техническите им спецификации включват поддръжка на DDR4-2666 памет, технологията Wi-Fi 6 и до четири Thunderbolt 3 (USB Type-C) портове, съобщава TomsHardware.

 

 

Компанията също така потвърди, че първите устройства с Intel Comet Lake ще са достъпни за масовия потребител в самия край на годината. Очакванията са на пазара да се предлагат повече от 90 модела с процесорите навреме за празничния сезон през последните седмици на 2019г. С оглед характеристиките можем да очакваме устройствата с Comet Lake да бъдат осезаемо по-евтини от тези с новите 10-нанометрови Ice Lake процесори на Intel.

 

Още от Digital: Intel Springhill е първият процесор с изкуствен интелект на компанията