Intel разкриха за първи път повече детайли за своите дългоочаквани Ice Lake процесори за лаптопи на Computex 2019 в началото на юни. Компанията сега представи официално първите 11 чипа от серията, които са предназначени за преносими компютри и устройства с 2-в-1 хибриден дизайн. Всъщност това са първите 10-нанометрови процесори на компанията, които ще достигнат до пазара и са предназначени за следващата генерация улратънки и леки лаптопи на водещите производители.

 

Най-мощният представител на серията e Intel Core i7-1068G7, който както вероятно забелязвате въвежда и нова схема в наименованието на процесорите на Intel. Наличието на "G7" в името на процесора означава, че е насочен към лаптопите от премиум сегмента има 64 изчислителни звена "Execution Units" (EUs). В същото време чиповете, които са обозначени с "G4" имат само 48 EUs, но използват Iris Plus технологията, Най-достъпните процесори са "G1", които са с 32 EUs, съобщава Engadget.

 

 

Процесорите са разделени в традиционните Y-Series и U-Series, като консумацията на енергия е 9W/12/15W/25W и 28W при най-мощния модел. Максималната работна честота достига до 4.1GHz. Интеграцията на "Sunny Clove" архитектурата увеличава с 18% производителността на всяко ядро. Ice Lake серията включва поддръжка за Thunderbolt 3, Wi-Fi 6 и използва по-добри алгоритми с изкуствен интелект. Първите устройства с Ice Lake ще са достъпни скоро на пазар.

 

Oще от Digital: Как процесорите Intel Ice Lake ще подобрят лаптопите