Intel представи новото, 11-то поколение на процесорите от серията Core за лаптопи, съобщава Xda-Developers. Моделите са базирани на микроархитектурата Willow Cove, а кодовото име на чиповете е Tiger Lake. Заедно с тях Intel представи и новия бранд Evo.

Процесорите използват технологията SuperFin на Intel. Тя ще осигури повишена производителност и ефективност на чиповете.

Компанията обяви, че над 150 нови устройства се очакват на пазара с новите процесори, като те ще са от всички партньори на Intel. Чиповете ще са в познатите серии Core i3, i5 и i7, като ще има общо седем модела.

 

 

Новите модели предлагат до 100% увеличение на продуктивността за различни ситуации. Intel казва, че е намалена и енергийната консумация спрямо мощността. Увеличена е и тактовата честота, която достига до 4.8GHz в турбо режим.  Процесорите поддържат 8K видео, HDR, WiFi6 и Thunderbolt 4.

Intel също така представи платформата Evo. Тя ще бъде своеобразен бранд, който ще се дава само на лаптопи, които покриват определени изисквания. Сред тях е минимум 9 часа работа на батерията при Full HD резолюция и 250 нита яркост. Също така не трябва производителността на лаптопа да пада, когато той е на батерия.

Устройството трябва да е „събужда“ от спящ режим за по-малко от 1 секунда и да се презарежда бързо. Intel казва, че още до края на годината на пазара ще има над 20 лаптопа, които покриват изискванията и ще носят бранда Intel Evo.

Още от Digital: Intel иска да сложи край на по-старите USB портове в лаптопите с USB 4